Familjedag

Lördag 28/3 deltog föreningen i en familjedag för Holmen Skogs Bolnnäsdistrikt.

Det serverades kolbullar ,varmkorv och kaffe.Solen strålade och fisken nappade vad kan man mera begära .Dagen avslutades med prisutdelning till alla barnen.

Julskyltning Rätt Pris

Söndagen 7/12 deltog vi i skyltsöndagsaktiviteter utanför Rätt Pris i Iggesund.Doften från Stigs kolbullar spred sig i den för dagen fuktiga decemberluften och besökarna lät sig väl smaka.

Det nyinköpta tältet fungerade jättebra.

Tack till alla besökare och till Micke och Weronica med personal 😀😀😀😀😀.

Öppen Scen

Kolbullespisen på uppvärmning

Dags igen för årets höjdare i Nianfors. Öppen Scen vid badplatsen och Bystugan lördagen den 14 juni med start klockan 15.00 och pågår framåt småtimmarna. Musikunderhållning, textläsning, fika och korv - och naturligtvis världens godaste KOLBULLAR!

Kom och njut av underhållningen och övriga läckerheter. Ta gärna med din egen gitarr, dragspel eller din personliga röst och medverka på den öppna scenen. Överraskningar gillas.

Traditionell majbrasa

Kom med och fira Valborgsmässoafton med oss i Nianfors Naturligtvis, onsdag 30 april. Samling vid brasan vid 19-tiden. Vi tänder elden, grillar korv, sjunger in våren och umgås vid den värmande brasan. För dig som inte hittar: Brasan ligger på samlingsplatsen cirka 800 meter väster om Nianfors samhälle, med glittrande Finnsjön i bakgrunden.🤪

Lyckad inledning på julfirandet

God Jul och tack alla vänner som besökte vårt tomtebord i Iggesund den 8 december. Vi fick alla en försmak av av det goda och gladdes tillsammans med både granntomtar och den trevliga personalen på Rätt Pris. Utanför den fina butiken stod Nianforstomtarna Naturligtvis, med varm glögg på borden, julgranar från tomteskogen, korv och bröd, kolbullar och ett lotteri med många vinster. Det blev en mycket lyckad dag för vår förening - Nianfors Naturligtvis.

Bilden: Tomtemor tillsammans med julbocken som var högsta vinsten i lotteriet. Vinnare av julbocken blev Lisbeth Karlsson från Iggesund.

Viktiga sponsorer

Vår förening - Nianfors Naturligtvis - drivs av ideella insatser. Såväl i stort som smått. Utan våra sponsorers goda stöd skulle vi dock inte kunna bedriva den verksamhet som uppmärksammats och uppskattats av våra gäster och besökare. Vi vill särskilt tacka de företag som vid vår senaste stora samling - Öppen Scen - i somras, skänkte fina priser till det lotteri som gav föreningen ett lika välbehövligt som välkommet tillskott. Stort tack till givarna:

Comfuture Hudiksvall, Delsbo Vapen, Åkes Motor Delsbo, Piaf Design Hudiksvall, Berndt Persson Hudiksvall, Intertrade Stockholm, Johanneshovs Slakthusfrys AB.

STÖD VÅRA SPONSORER - DE STÖDER OSS!

En karta från början av 1800-talet väckte många frågor om Nianfors utveckling. Karl-Gunnar Karlsson hade svaren.

Hembygdsförening fick lära om Nianfors historia

7. Aug, 2013

Intresset för Nianfors och föreningen Nianfors Naturligtvis sprider sig i allt vidare kretsar. Vi har medlemmar från när och fjärran och intresset för Nianfors natur, kultur och miljö lockar allt fler besökare till pärlan vid Finnsjöns strand.
Onsdagen den 7 augusti hölls som vanligt öppet hus vid Nianhuset (föreningshuset), till vilket denna gång Njutångers Hembygdsförening inbjudits. Det blev en historisk vandring i tid och rum under sedvanlig intressant och underhållande ledning av Karl-Gunnar Karlsson
Ett 30-tal hembygdsvänner fick under ett par timmars vandring veta mer om historien, från de första bosättarna i Nianfors, via gamla kyrkogården och längs Nianån. Kvällen avslutades med kaffe och samspråk. Alla var överens om att mötet med Nianfors varit lyckat och givande.
Hembygdsföreningens ordförande Rune Brolin tackade vår förening för gott mottagande och riktade sig speciellt till Karl-Gunnar Karlsson som har förmågan att på ett fängslande sätt fånga åhörarnas intresse. Med humoristiska parenteser lockade vandringen till både eftertanke och skratt i den ljumma augustikvällen.

Medlemsavgift och öppet hus

Hej alla glada nya och gamla medlemmar. Du som inte redan är medlem men vill bli det betalar 100 kronor till bankgiro 847-3563 (vuxen person - barn gratis). Kom ihåg att också skriva in ditt namn och din epostadress så att vi kan hålla medlemregistret ständigt aktuellt. Hjälp oss gärna att värva nya medlemmar. Ju fler vi blir desto trevligare. Välkommen till ett nytt spännande år - i Nianfors Naturligtvis.

Fortsättningsvis håller vi öppet hus i föreningshuset onsdagar mellan klockan 18.00 och 21.00. Det blir diverse aktiviteter, eller kanske bara fikastunder under trevliga samtal. Ibland temakvällar, som film, musik eller föreläsningar. Då kan du som medlem gärna ta med vänner och bekanta. Mer information kommer så småningom på den här hemsidan eller i HT:s föreningsnytt.

Succé i sommarregn

Kvinnorna bakom föreningen Nianfors Naturligtvis, Bia Adermark och Anita Hulin, glada och nöjda med kvällens arrangemang

NIANFORS

Med den regnkrusade Finnsjön som kuliss hölls Öppen scen i Nianfors på lördagskvällen (16/6 2012). En scen där det var fritt fram för alla som ville delta i underhållningen. Det blev en skön musikblandning av rock, folkmusik, country, men också poesi och andra läsupplevelser. För arrangemanget stod nybildade föreningen Nianfors Naturligtvis.

På grund av det envisa regnandet fick scenen flyttas in i Bystugan vid badplatsen i Nianfors. Stugan var full när första gitarrackordet slogs av byns egen rockare – Mikael Haav – och festen kunde börja.

– Vi var litet oroliga hur det skulle gå, men folk trotsade regnet och vi är jätteglada över att allt gick så bra, säger Anita Hulin från föreningens styrelse.

För de musikaliska inslagen svarade i huvudsak Nianfors egna talanger. I övrigt fanns flera representanter från föreningen Skrivare i Hälsingland på plats. Sören Molander från Njutånger presenterade föreningens antologi I lokattens spår, innehållande såväl prosa som poesi.

Ethel Öjemark och Siv Wilhelmsson läste egna dikter medan Sören Molander läste sitt bidrag Talgoxen, ur antologin.

Njutångers hembygdsförening är på väg att slutföra sin stora bok Njutånger- en landsbygdskommun i förändringens tid. Gunnar Sundstrand, Redsjö, berättade om arbetet och gav en intressant tillbakablick över Nianfors tillkomst och utveckling. - Nu ligger framtiden för samhället i händerna på Nianfors Naturligtvis, avslutade han.

Den kände naturfilmaren Berndt Persson var också på plats. Denna gång inte för att visa någon av sina filmer från vildmarken. En annan talang han gärna visar upp är konstverk som han tillverkar av material som naturen själv format till spännande grundmallar. Av dessa gör han tavlor och andra prydnadsföremål.

– Men jag kommer gärna tillbaka och visar några av mina filmer, lovar han. Det blir nog stugan full då också. Bengt Persson har fått med många bidrag i olika TV-program, bland annat Mitt i Naturen.

Under uppspänd tältduk stod byns egen kock, Stig Norin, och gräddade kolbullar över öppen eld. Som flott i stekpannan, eller kanske som smör i solsken, gick kolbullarna åt. Med sylt av lingon från Nianforsskogarna blev delikatessen fulländad.

Mycket rör sig just nu kring den nybildade föreningen i Nianfors. Bia Adermark, ordförande för föreningen, ställde ut några av de betonggjutningar hon gjort.

– Det här är en jätterolig hobby, bara fantasin som begränsar vad man kan göra, säger hon. Tillägger också att kurser är på gång för konst i betong.

Bröderna Marino och Mikael Blomqvist, förstärkta med Inge Sylvén på ståbas, Mikael Haav tillsammans med sonen Jesper samt äkta paret Per och Ingrid Westrin, samt Blå Tåget (Karl-Gunnar Karlsson och Ingvar Bergkvist, bjöd på den musikaliska kavalkaden som pågick ända fram på småtimmarna.

– Ett bra avstamp på vår verksamhet som syns utåt, summerade Anita Hulin. Hittills har vi annars ägnat mycket jobb åt arbeten med röjning och uppmärkning av vandringsleder, programplanering med mera. Det kommer att hända mycket mer, i Nianfors Naturligtvis.

 

Bröderna Blomqvist bjöd på skön underhållning med en blandning av country och folkmusik

Stig och Kerstin Norin stod för den lekamliga spisen, gräddade kolbullar i rykande fart.

Välkände naturfilmaren Berndt Persson har flera strängar på sin lyra. Bland annat gör han konst av naturens grundmallar, som han visade upp i Nianfors i samband med Öppen scen-arrangemanget.

Gunnar Sundstrand berättade bland annat om utvecklingen av Nianfors samt om Njutångers Hembygdsförenings bokprojekt.

Sören Molander från föreningen Skrivare i Hälsingland läste sitt bidrag, Talgoxen, ur föreningens senaste antologi

Ethel Öjemark läste egna dikter.